dinsdag 21 februari 2017 dit bericht werd geplaatst door Rugby Vlaanderen onder Geen categorie

De Zwarte duivels net niet

Na een week voorbereiding waren onze zwarte duivels beter voorbereid dan hun wedstrijd tegen Georgië (daar waren slecht 3 dagen voorbereiding). De wedstrijd tegen Rusland is een cruciale wedstrijd met het oog op behoudt.
Met zes wijzigen ten opzichte van vorige week trachtte Ajac en co het tij te keren. Zo werd Berger op N°10 gezet en werden verschillende nieuwe spelers bij het team gevoegd (denk maar aan Jens Torfs, Tuur Moelants, …). Nochtans bleek de mayonaise bij de start van de wedstrijd niet te pakken. België incasseerde al snel twee try’s door twee “gaten” in de verdediging.
Na 20 munten kwam de heroplevering waarbij België tot diep in de tweede helft domineerde zodat het 18-18 werd,  Alan miste zelfs nog twee penalties.
Maar het waren net die laatste minuten die de doorslag gaven. De Russische aanval kon niet gestopt worden en de Russen konden in extremis nog een try drukken 18-25! De volgende wedstrijden zullen niet makkelijk zijn. Zo is er 4 maart de wedstrijd tegen Duitsland, 11 maart de wedstrijd thuis tegen Roemenië en 18 maart de wedstrijd uit tegen Spanje.