donderdag 24 november 2016 dit bericht werd geplaatst door Rugby Vlaanderen onder Geen categorie

Vlaamse U18 starten sterk!

Wedstrijd verslag: Rugby Vlaanderen U18 – Nationale U17.

Met een kern van 21 spelers zakte de Vlaamse ploeg af richting Bosvoorde om hun eerste wedstrijd te spelen tegen de nationale U17.

De wedstrijd startte meteen aan een zeer hoog tempo met vooral in het begin veel balbezit voor de nationale U17. Doch door sterk positiespel en subliem verdedigend werk hield de Vlaamse ploeg in de beginfase stand.  Het was nu al duidelijk…onze Vlaamse ovalisten zouden zich niet zomaar gewonnen geven.

Met het verstrijken van de minuten kwamen onze jongens beter in de wedstrijd en volgde de eerste try na een mooie actie…afgedrukt door Alexander Langenus.

De convertie werd raak getrapt door Sam Van Vlem. 7-0.

De nationale voerde de druk op en we konden onze voorsprong niet lang behouden. Try en convertie vanop de zijlijn en de ruststand van een spannende wedstrijd was gekend  7-7.

Na de rust waren het onze Vlaamse ovalisten die terug een try konden scoren na een knappe interceptie en een stevige 60m sprint van Robbe Perdieus. Deze keer werd de convertie gemist.. Wel werd nog een penalty tussen de palen getrapt door Sam Van Vlem.

De stand was nu 15-7.

De 2de helft kabbelde verder en het spel ging vrij gelijk op met gevaar aan beide kanten.

Via Bo Defoort maakte onze jongens dan hun 3de try, ook de convertie werd gescoord 22-7.. Er resten nog 15 minuten te spelen. Mede door de opkomende euforie en de verminderde concentratie bij de Vlaamse ploeg en het betere spel val van de nationale moesten we nog 2 try’s toestaan in de laatste 5 minuten.

Hier werd 1 convertie bij gescoord. En daarmee lag de eindstand vast 22-19.

Alle aanwezige spelers hebben kunnen spelen en daardoor bijgedragen aan deze fantastische overwinning. Proficiat aan alle spelers!