maandag 13 februari 2017 dit bericht werd geplaatst door Rugby Vlaanderen onder Geen categorie

De Lelo’s laten zich niet verrassen

De zwarte duivels hadden het niet makkelijk tegen de Lelo’s van Georgië afgelopen zaterdag in de Heizel. Vooral in de scrums en de line-outs was het verschil het grootst naast hun “traditioneel” fysieke power.

Ondanks dat de Georgiërs hun sterren hadden thuisgelaten konden de zwarte duivels maar moeilijk een vuist maken. De eerste try volgde vrij snel na 10 minuten gevolgd door een reeks van aanvallen die wel goed gestopt werden door de Belgen. Waar het verdedigend nog snor zat was dat aanvallend veel minder het geval. Veel kleine fouten zorgde ervoor dat de Lelo’s in de helft van België kampeerden met een tweede try tot gevolg.

Een heropleving kwam er na de rust. Alan Williams scoorde 2x vanuit penalty en kon de score milderen tot 6-17. Een try lag in het verschiet maar opnieuw konden de Belgen niet concretiseren. Daarna was het Georgië die opnieuw de bovenhand kreeg met een vierde try net voor het einde van de wedstrijd.

De volgende tegenstander thuis op 18 februari is Rusland. Nog geen tickets, klik hier? Zeker komen om onze zwarte duivels deze keer naar de overwinning te roepen. Zij bereiden zich alvast een volle week voor op de komende wedstrijd.

In de andere wedstrijden was de verrassing groot. Duitsland kon thuis winnen van Roemenië met 41-38!! En ook Spanje klopte Rusland met 16-6 in Madrid!! Zowel Spanje als Duitsland hebben nog nooit aan een WK rugby deelgenomen terwijl Rusland en Roemenië wel die ervaring hebben.
Het mag dus duidelijk zijn, we zullen top moeten zijn in alle wedstrijden.