dinsdag 06 maart 2018 dit bericht werd geplaatst door Rugby Vlaanderen onder Geen categorie

Zwarte Duivels behalen historische zege!

Voor het eerst in de geschiedenis behaalt België een overwinning in the European Championship. Afgelopen zaterdag 3 maart won België overtuigend van een gehavend Duitsland waarmee ze hoogstwaarschijnlijk de barrages kunnen vermijden. België speelde vooral de eerste helft met de voet op de gaspedaal. Al na 2 minuten werd er gescoord via de winger Thomas Wallraf. Na een penalty van Duitsland werd er enkel nog gescoord door de Belgen waardoor de wedstrijd al gespeeld was tijdens de rust, score 43-3! Het aanwezig publiek kon nog genieten van verschillende mooie try’s.

Vooral de Belgische lijnspelers met als centers Jens Torfs (Perpignan) en Guillaume Piron (Colomiers) waren geen partij voor de Duitsers die de Belgen niet konden stoppen.Ook Graig Downsett, Julien Berger, Gillian Benoy, Sven D’Hooghe en Tuur Moelants speelden een verdienstelijke wedstrijd.

In de tweede helft kon Duitsland wat meer een vuist maken maar moest in de Belgen hun meerdere erkennen. De score werd uiteindelijk nog aangedikt tot 69-15. Dat het verschil tussen beide ploegen zo groot was, had niemand op voorhand verwacht. Het is wel geweten dat Duitsland na het terugtrekken van zijn hoofdsponsor capri sonne niet meer kan rekenen op dezelfde ploeg dan vorig jaar.

Daarnaast werd er voor het eerst gespeeld in het Mandela stadion. Een nieuw complex in Neder-Over-Heembeek. Eigenlijk moest de wedstrijd doorgaan in de kleine Heizel maar door het vriesweer werd beslist om de wedstrijd te verplaatsen.

Kan hier een mooie reportage van Buzz TV terugvinden.
De volledige wedstrijd kan je hier herbekijken.

Door deze overwinning klimt België naar de 25ste plaats op de wereldranking, over Duitsland en Brazilië.