maandag 25 januari 2016 dit bericht werd geplaatst door Rugby Vlaanderen onder Geen categorie

Vlaamse U16 verliezen voor het eerst

Kituro U16 –Vlaamse U16

Na twee mooie overwinningen (Bosvoorde 5-15 en RC zebras Ned. 5-39) , een tank vol zelfvertrouwen en een superfocus wat duidelijk bleek tijdens de opwarming. Werden we de eerste 5 minuten toch verrast door het snelle spel van Kituro en hierdoor staan we direct onder druk op eigen helft. Door een kick vanuit onze 22meter die de zijlijn niet haalt, kunnen de ¾’ers van Kituro de tegenaanval opzetten score 7-0.

Leeuwen als we zijn, bijten we ons vast in de tegenstrevers en zijn we de rest van de 1ste helft zeker de nevenknie van Kituro.  Dit resulteert in een mooie try tussen de palen van onze kapitein Charles, voorafgaand door prima collectief werk van de voorwaartse. De conversie werd genomen door Arthur, onze kicker van dienst.

Toch krijgen we nog een try tegen op het einde van de eerste helft en gingen we de rust in met 14-7.

De tweede periode bleef het een evenwichtige wedstrijd tot we halfweg de tweede helft een prima aanval opzette met de ¾’ers. Wanneer 2de center Lennert de bal schopt richting wing Elias, door een ongelukkige bots juist voor de trylijn (kunstgras?!) werd deze onderschept waaruit de tegenstrever kan scoren 21-7.

Onze jongens hebben de resterende 10 minuten nog alles gegeven maar de veer was gebroken. We krijgen nog 2 try’s tegen, eindresultaat is 31-7.

Dit resultaat geeft een verkeerd beeld van de wedstrijd. We lagen zeker niet onder, wetende dat Kituro U16 het beste team van België is in hun leeftijdscategorie.

Dikke proficiat aan al onze spelers van Vlaamse U16.